Școala de instruire a forțelor pentru operații speciale „BUREBISTA”

ANUNȚ ANGAJĂRI SGP ÎN UNITĂȚILE DE FORȚE PENTRU OPERAȚII SPECIALE

Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale scoate la concurs următoarele posturi de soldat/gradat profesionist, astfel:
 
  1. U.M. 02655 Vlădeni:
 
  1. U.M. 01847 Buzău:
 
  1. U.M. 01010 Târgu Mureș:
 
  1. U.M. 01016 Târgu Mureș:
 
  1. U.M. 01983 Bacău:
 
  1. U.M. 02014 Mangalia:

Dosarele se depun în perioada 12 - 26 septembrie 2023 la sediul unităților militare mai sus menționate. Pentru mai multe informații sunați la 0790 229 919 / 0368 734 224.

Condiții:
-  vârstă cuprinsă între 18-45 de ani;
- absolvent a primilor doi ani de studii a învățământului secundar superior (10 clase);
- stare bună de sănătate;
- cetățenie română și domiciliu stabil în România.


Dosarul trebuie să conțină următoarele documente:
- Copia certificatului de naștere;
- Copia actului de identitate;
- Certificatul de cazier judiciar, fără înscrisuri eliberat cu maxim 6 luni înainte de data depunerii dosarului;
- Copia certificatului de absolvire 10 clase;
- Copie a permisului de conducere – doar candidații care optează pentru postul de șofer;
- Copii ale actelor de studii;
- Adeverință medicală eliberată de către medicul de familie care să ateste că la momentul examinării este "clinic sănătos și nu se află în evidență sau sub observație cu boli cronice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase" și care să cuprindă sintagma "Eliberată pentru susținerea probelor sportive, evaluării psihologice și examinării medicale la intrarea în sistemul militar'' (este valabilă 90 de zile de la data eliberării).

Probele sportive (exceptând specialitatea parașutiști commando) constau în parcurgerea unui traseu aplicativ militar (în barem de 1minut 50 secunde) și alergare pe distanța de 2 km (în barem de 10 minute si 30 secunde). Ulterior, candidații vor susține o evaluare psihologică și o vizita medicală la un spital militar. Programul de pregătire va debuta începând cu 01.11.2023 și durează aproximativ 3 luni de zile.

* Probele sportive constau în parcurgerea unui traseu aplicativ militar (în barem de 1minut 50 secunde), alergare pe distanța de 2 km (în barem de 10 minute si 30 secunde), alergare pe distanța de 3 km (în barem de 15 minute si 40 secunde), flotări (minim 30 de repetări în două minute), abdomene (minim 30 de repetări în două minute), tracțiuni (minim 5 repetări în două minute), probă de înot liber 25 metri.  Ulterior, candidații vor susține o evaluare psihologică, o vizita medicală la un spital militar cât și  o evaluare aptitudinală specială (medicală și psihologică), dar numai după ce au fost declarați "Admis" - la toate probele enumerate mai sus.
Evaluarea aptitudinală specială are loc la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială "General doctor aviator Victor Anastasiu", din București. Examinările durează câteva zile și includ mai multe probe și specialități medicale.
Programul de pregătire va debuta începând cu 01.11.2023 și durează aproximativ 4 luni de zile.