Jurământ sacru

 15-03-2021

12 martie 2021 nu a fost vreo zi cu puternice semnificații în plan național sau internațional, istoric sau religios. Pentru majoritatea românilor, această zi a marcat finalul unei săptămâni normale de lucru. Nu și pentru militarii din cadrul Cursului de formare subofițeri în activitate, specialitatea parașutiști comando.
Pentru aceștia, ziua de 12 martie s-a întipărit definitiv în memoria lor ca fiind ziua în care, sfârșind pregătirea militară de bază, au jurat credință patriei.
Jurământul militar este un act unic în viață, o adeziune sacră și responsabilă prin care tinerii cursanți s-au angajat să pună țara, poporul și valorile naționale mai presus de ei înșiși.
În cadrul alocuțiunii avute înainte de rostirea jurământului militar, comandantul Școlii de instruire a forțelor pentru operații speciale „Burebista”, colonelul Daniel Gavra, le-a urat cursanților să fie dârji în etapa de evaluare și selecție ce urmează a demara în zilele următoare, menționând că doar ei sunt stăpâni ai propriilor voințe ce îi vor face să treacă peste provocările specifice.
Top